La Fira de l’Oli i les Garrigues programa una segona jornada tècnica de l’oli a petició del sector

13/01/2018

Aquesta nova sessió es durà a terme el dijous, 18 de gener, el dia abans que comenci la Fira.

El dijous, 18 de gener, el dia abans que comenci la Fira que tindrà lloc durant els dies 19, 20 i 21 de gener de 2018 a la capital garriguenca, s’ha programat la jornada “La qualitat de l’oli del camp fins el consumidor”, organitzada per l’Ajuntament de les Borges i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). La sessió començarà a les 9.30 hores i pretén tractar l’estratègia de l’oli, els facotrs de fabricació que afecten la qualitat del ‘oli, la millora de la producció del producte mitjançant el maneig en el camp, el control oficial de la qualitat i la lluita contra el frau en el sector de l’oli a Catalunya.

El divendres, 19 de gener, hi haurà l’altra jornada tècnica per parlar sobre l’actualitat en el sector oleícola, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. En ella es parla`ra de la situació a Europa, la normativa i l identificació dels símptomes de la Xylella fastidiosa; dels beneficis de l’oli d’oliva mostrats en els resultats de l’estudi Premdimed; sobre el futur del món cooperatiu; i dels primers passos de la reforma de la PAC 2021.

Infolleida