La plataforma contra la incineradora de residus de Juneda anuncia mobilitzacions per impedir la realització del projecte

01/03/2017

La Plataforma contra la incineradora de Juneda assenyala una trama d'interessos de negoci al Partit Demòcrata Català, que ahir va canviar a última hora el seu vot a la comissió d'Agricultura i va impedir aprovar una proposta de resolució per excloure del tractament de purins la crema de residus. Els membres de la plataforma es mostren sorpresos perquè Junts pel Sí va donar llibertat de vot i només els membres del PdeCat, dos de les terres de Lleida, van votar en contra, juntament amb Ciutadans i el Partit Popular, sense donar cap explicació. La plataforma anuncia que presentarà al·legacions al projecte de Tracjusa i es mostra convençuda que no tirarà endavant.

La plataforma contra la incineradora de residus de Juneda anuncia mobilitzacions per impedir que aquest projecte es faci realitat. De fet, ja han anunciat que presentaran al·legacions al procés d'informació pública. Ho han dit en una roda de premsa després que ahir, al Parlament, la comissió d'Agricultura votés en contra d'una proposta de resolució que preveia excloure del tractament de purins la crema de residus municipals. Les esmenes d'aquesta proposta estaven consensuades amb Junts pel Sí, la CUP i Catalunya Sí que es Pot per tal que prosperés, però ahir el PdeCAT va canviar el seu sentit del vot. Així els seus 5 diputats, dos de Lleida, van votar juntament amb Ciutadans i el Partit Popular per tombar la resolució. Mentre que els d'Esquerra Republicana i els independents hi van votar a favor. La plataforma en contra de la incineradora de Tracjusa acusa el PdeCat de canviar el vot per interessos econòmics.

El canvi de vot del PdeCat ha sorprés la plataforma que justament aquesta setmana s'havia reunit amb membres del partit que s'havien mostrat en contra del projecte de Tracjusa. De fet, insisteixen que no prosperarà perquè el departament d'Agricultura aposta per un altre model de gestió de purins.

Des de la plataforma insisteixen que el projecte no passarà la tramitació perquè asseguren que no tenen una planta pilot que certifiqui que les emissions no afecten la salut.

Amaia Rodrigo Arcay (Lleida TV)