La Pobla de Cérvoles acull les Jornades de la pedra seca a la Serra la Llena

05/06/2024

S'han organitzat exposicions, xerrades, tasts de vins, un taller de pedra en sec i una caminada

Els pròxims 28, 29 i 30 de juny es portaran a terme les Jornades de la pedra seca a la Serra la Llena a la Pobla de Cérvoles.

Durant aquests tres dies, s'han organitzat exposicions, xerrades, tasts de vins, un taller de pedra en sec i una caminada amb l'objectiu d'apropar el món de la pedra en sec a l'actualitat i al futur proper. 

El divendres 28 de juny, a les 19 hores, tindrà lloc a la sala de l'ajuntament la presentació de les jornades de la pedra seca i l'acte d'inauguració de l'exposició "Tot un món de pedra seca", l'exposició "Tota pedra fa paret", a càrrec d'Antoni Salvador, què es podrà visitar a l'ermita de sant Miquel i l'exposició d'art "Marges", a càrrec d'Eulàlia Espasa, a l'antiga biblioteca. 

El dissabte 29, començarà la jornada al Mas de Gassolet amb un taller sobre la reconstrucció d'un marge, a càrrec de Cristobal Alcalá i Cisco Moragues. A continuació tindrà lloc la visita del celler Mas Blach i Jové i tast de vins. A més, també hi haurà a la sala de l'ajuntament la xerrada "La pedra i la vinya a càrrec de Mateu Esquerda a les 18.30 hores i per tancar la jornada es portarà a terme una taula rodona sobre "El futur de les construccions de pedra en sec" amb la participació de Mateu Esquerda (Amics de l'Arquitectura Popular, Manel Martínez (naturalista i divulgador de patrimoni rural), Antoni Salvador (Associació Pedra Seca i Arquitectura Tradicional i Rosa Canela (Direcció General de Cultura Popular del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).

Finalment, el diumenge 30, a les 10 hores, hi haurà una caminada de 5km titulada "Parlen les pedres" que anirà a càrrec de Manel Correa i a les 12.30 hores, tindrà lloc la visita i tast de vins al Celler Cérvoles, a càrrec de Tomàs Cusiné. 

Foto: Turisme de les Garrigues (Facebook)

InfoLleida