Les Borges última els darrers treballs de la 1a fase de la reforma de l’Avinguda Francesc Macià

16/07/2019

Està previst que el mobiliari urbà que hi falta s'instal·li abans de la Festa Major

El nou regidor d’Urbanisme, Daniel Not, i l’arquitecte municipal, Lluís Guasch, han realitzat aquest dimarts una visita prèvia als treballs de finalització de la 1a fase d’urbanització de l’Avinguda Francesc Macià de les Borges Blanques, una de les artèries principals de la capital de les Garrigues que dona accés a la ciutat.

Segons ha exposat Not, abans de la Festa Major de principis de setembre està previst que s’instal·li el mobiliari urbà que hi falta, com els bancs,les papereres i els senyals verticals de trànsit, a més a més de resituar al seu emplaçament definitiu les illetes de contenidors desplaçades durant els treballs de reforma.

Igualment, a la tardor els tècnics municipals preveuen que s’acabarà el nou asfaltat de les interseccions de l’Avinguda afectades per la millora, es repintarà la senyalització horitzontal a terra, coincidint amb els treballs de millores vials anuals, que també comportaran actuacions a l’accés al Polígon de les Verdunes, la prolongació del carrer Manuel Carrasco i Formiguera, Camí de la Pujada i la calçada lateral del Passeig del Terrall. Cal recordar que, amb aquests treballs, l’any passat ja es va refer l’asfaltat dels carrers Onze de Setembre i Castell Alt, i de l’entorn de l’Escorxador Vell.

Finalment, a l’hivern, els tècnics del servei municipal de jardineria determinaran els arbres que l’empresa encarregada d’executar les obres ha de replantar, ja que alguns dels instal·lats inicialment no han arrelat correctament al nou terreny.

 

La 1a fase del projecte d’urbanització

Els treballs d’aquest projecte, que es van iniciar a principis de febrer i es van reobrir al trànsit a principis de maig, a l’espera d’aquests darrers treballs de finalització, inclouen el tram de la via que va del Centre d’Assistència Primària (CAP) a la seu del consell de les Garrigues, contempla l’obra civil d’urbanització.

Aquesta actuació ha comportat la instal·lació d’arbres i d’un nou enllumenat públic amb leds per a fomentar l’estalvi energètic, a més a més de la instal·lació d’uns petits illots verds i de mobiliari urbà. L’objecte principal de l’obra d’urbanització és el de generar un recorregut de vianants amb característiques de passeig arbrat i reduir l’espai dedicat a l’aparcament de vehicles.

Cal recordar que la primera fase d’obra es va adjudicar per un preu de 161.840,17 euros més IVA, i s’inclou dins del projecte de dignificació de totes les entrades i sortides del municipi borgenc.

Infolleida