Les gelades d’aquest cap de setmana preocupen els pagesos

27/02/2018

Les gelades i les baixes temperatures d’aquest cap de setmana juntament, amb la previsió d’una entrada de front siberià, preocupen els productors de fruita de les comarques lleidatanes.

Gelades intenses aquest cap de setmana en algunes zones de Lleida com a Torres de Segre, on les baixes temperatures, fins a 1 o 2 gras sota zero, han deixat els camps amb aquest aspecte. Els productors de fruita lleidatans veuen amb preocupació aquesta situació ja que algunes produccions primerenques, sobretot d’albercocs i nectarines poden veure's greument afectades.

 

A mitjans d'aquesta setmana, a Múrcia, on es van registrar temperatures de fins a 5 graus sota zero,les gelades van comportar uns 60 milions d'euros de pèrdues. Aquestes temperatures ja s'han donat en algunes zones de Lleida i la previsió d'una entrada de front siberià entre dilluns i dimarts pot complicar encara més la situació.

Les fortes gelades també han provocat que l'inici de la campanya de regs, prevista inicialment per l'1 de març, s'avanci al pròxim dimarts

Marc Piqué (Lleida TV)