Mengem Garrigues ja compta amb més de 200 productes

25/11/2020

L'agrupació va sorgir arran del confinament per poder fer arribar a les cases els productes de la zona

 

Mengem Garrigues neix al març, en ple confinament, quan un grup de productors van veure la necessitat d’unir-se per a poder arribar a les cases de la gent. Ara, ja en són 18 i compten amb més de 200 productes. Per aquestes festes ho volen celebrar amb els lots d’”Un Nadal amb orgull Garrigues”

Un dels productes que es pot trobar a la seva botiga en línia és l’oli ecològic que realitzen en aquest molí. Des que cullen les olives fins que les porten a triturar, no passen més de dues hores. A més estan recuperant espècies d'oliveres tradicionals de la zona i que s'havien perdut amb la introducció de l'arbequina. El corder és un altre dels queviures amb els qui compta Mengem Garrigues. Aquesta granja familiar, regentada per tres germans, va començar fa poc menys de quatre anys, i ara han vist incrementada la seva demanada.

Uns altres propietàris joves són aquests productors de mel de Juncosa. Creuen que amb el relleu generacional el producte elaborat més artesanalment pot ser un valor en alça.

De moment l’organització compta amb una botiga en línia que es troba a la pàgina web de www.mengemgarrigues.cat

Ariadna Guiu Vila