Neixen les cries de tortuga del zoo de Vimferri a Juneda

25/08/2017

El projecte tortuga pretén augmentar la població de l'espècie a través de la criança i posada en llibertat

El centre de natura i fauna de Vimferri celebra el naixement de tres tortugues. Fa uns mesos que van trobar un ou a un terrari i dos ous més a un altre terrari. De fet, aquesta època fan una vigilància especial perquè s'espera que neixin més cries. 

A cada espai hi ha un mascle i dues femelles reproductores perquè criïn en captivitat. Els altres animals del centre de Juneda tenen problemes de mobilitat o d'adaptació al medi. Les tortugues mediterrànies, però, estan sanes i formen part d'un altre projecte. L'objectiu és ajudar a que hi hagi més tortugues a la natura perquè n'hi ha poca població. 
Han d'esperar dos anys fins que creixin i es facin grans perquè quan les deixin en llibertat no les depredin els rapinyaires. Aquell dia el responsable de Vimferri diu que sentirà una gran satisfacció. 

El projecte tortuga també pretén conscienciar les persones que no es poden agafar tortugues de l'aire lliure i portar-les a casa. I explica que, per exemple, cal cuidar el bosc perquè en cas d'incendi, són un dels animals més perjudicats.
Marina Sala (Lleida Tv)