Nortoliva està entre les 39 empreses agroalimentàries catalanes que presenten els seus productes i novetats al saló alemany Anuga

08/10/2017

Aquest és el saló mundial de l’alimentació més important d’Europa, i Alemanya és el 3r mercat mundial de destinació de les exportacions agroalimentàries catalanes.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), ha organitzat la participació de 39 empreses catalanes del sector agroalimentari en la 34a edició de la fira Anuga, que té lloc a Colònia (Alemanya), del 7 a l’11 d’octubre. Entre les quals, hi ha l’empresa borgenca, Nortoliva.

En aquesta edició, s’han presentat dos espais de Catalunya: un ubicat al pavelló d’alimentació general, i un altre, al pavelló de carnis, per l’especial rellevància d’aquest sector al nostre país. Oli d’oliva, fruita seca, brou, postres de fruita 100% naturals, aigua mineral, galetes, patates fregides, infusions, melmelades, salses, begudes vegetals, pastisseria, alimentació infantil i una gran varietat de productes carnis, sónn els productes i novetats que s’hi exposen. Sota el paraigües de Catalunya, també té presència en el pavelló de carnis la Federació Catalana d'Indústries de la Carn (FECIC), acompanyada d’una representació d'empreses catalanes del sector.

Anuga és el saló mundial de l’alimentació més important d’Europa, que esdevé, cada dos anys, l’aparador de les innovacions en producció alimentària; i congrega operadors de tots els continents, i és especialment important la presència de visitants professionals dels diferents països europeus. Així, l’edició anterior va convocar 6.777 expositors de 100 països, dividits per especialitats, i van visitat el recinte 155.000 compradors procedents de 180 països, en busca de noves tendències de mercat, avenços i nous productes.

Actualment, el 61,75%, en volum, i el 65,30%, en valor, de les exportacions de productes agroalimentaris catalans es destinen al mercat europeu. Alemanya és el 3er mercat mundial de destinació de les exportacions agroalimentàries catalanes, amb un 7,63% en valor del total d’exportacions d’alimentació i begudes el 2016.