Preocupació i malestar entre els veïns de Bovera

28/06/2019

Continua la preocupació entre els veïns i les veïnes de Bovera davant la proximitat amb l'incendi de Ribera d'Ebre que hauria cremat ja 5.700 hectàrees. El foc es trobaria a 4 quilòmetres d'aquest municipi de les Garrigues. Durant tota la nit els bombers de la Generalitat han estat treballant per controlar aquest flanc dret de l'incendi i aquest matí alguns dels pagesos de Bovera han sortit equipats amb cisternes per ajudar a remullar la zona. Desprès que haguessin d'estar confinats fins ahir al vespre, els veïns estan desesperats davant la possibilitat que tenen de perdre totes les seves terres. A hores d'ara segueix tallada la carretera 233 entre Bovera i Flix i també la C12 entre Maials i Flix.

Aquest el matí, el municipi de Bovera seguia envoltat pel fum provinent de l'incendi que des de dimecres crema a la Ribera d'Ebre i que ha afectat també les comarques de les Garrigues i el Segrià. Durant tota la nit efectius del bombers de la generalitat han treballat per mirar d'encerclar el flanc dret de l'incendi que afectaria a aquesta zona de Ponent i a primera hora s'hi han sumat els mitjans aeris. Els veïns, que s'han concentrat a la plaça del poble, també han volgut ajudar equipats amb cisternes però agents dels mossos d'esquadra no els han deixat passar, un fet que ha provocat queixes dels ciutadans.

El sentiment de preocupació entre els veïns i veïnes de Bovera és generalitzat. El foc, a primera hora, estaria situat a quatre quilòmetres del municipi i la impotència per no poder fer res al respecte ha augmentat considerablement. Molts del allí presents es dediquen a la pagesia i han assegurat que molts d'ells ho han perdut tot. Alguns han apuntat que fan falta més efectius en aquesta zona.

A primera hora les carreteres 233 entre Bovera i Flix i la C12 entre Maials i Flix s'han mantingut tallades. Per motius de seguretat, els agents dels mossos d'esquadra no han deixat passar als vehicles que s'acostaven fins a la zona.

Marc Tàssies (LleidaTV)