Queixes per mal sabor i olor de l'aigua de l'aixeta que provoca una alga a Juneda i Borges

04/04/2024

Els ajuntaments demanen solucions a les concessionàries, si bé el subministrament és apte per al consum

L’aigua de l’aixeta té mala olor i mal sabor a les Borges Blanques i Juneda, cosa que ha provocat queixes dels veïns afectats. Ho provoca la geosmina, una substància que allibera una alga present en el subministrament que tant un municipi com l’altre reben del canal d’Urgell. En els últims mesos ha proliferat en dipòsits, basses i canonades, i els ajuntaments han reclamat solucions a les seues respectives concessionàries de l’aigua, segons avança Maria Molina i Raúl Ramírez a SEGRE.

El subministrament dels dos municipis continua sent apte per al consum, encara que desagradable al gust i a l’olfacte. En el cas de les Borges Blanques, el consistori té constància de queixes des de fa unes tres setmanes, segons va explicar l’alcalde, Josep Farran (BxR-Per Tu). A Juneda, el grup de Juneda Per Tu, a l’oposició, ha denunciat en el ple que aquestes molèsties es remunten al mes de gener passat. A Arbeca, que es proveeix també del canal d’Urgell, l’ajuntament no han tingut per ara constància de queixes per aquesta raó, segons van explicar fonts municipals. 

Acta de replantejament per abordar ja les obres del nou dipòsit

L’ajuntament de les Borges firma avui l’acta de replantejament per començar les obres del nou dipòsit d’aigua potable, amb una capacitat de 2.550 metres cúbics davant els 375 de l’actual, segons fonts municipals. Substituirà la centenària instal·lació que es fa servir en l’actualitat. La intervenció és dins del pressupost anual, que dona prioritat a actuacions a la xarxa d’aigua i clavegueram. De fet, reserva prop de 900.000 euros per tal de millorar-les.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida