Reobren la planta de Tracjusa després de cinc anys sense entrar-hi purins

27/06/2019

La planta de tractament de purins Tracjusa de Juneda ha tornat a entrar en funcionament aquesta setmana i s’espera que a mitjans de juliol ja pugui treballar a ple rendiment.

Aquesta setmana la planta de tractament de purins Tracjusa ha reiniciat la seva activitat i es comencen a entrar purins a l’espera que durant la primera quinzena de juliol ja pugui treballar a ple rendiment. Juntament amb VAG, l’altra planta propietat de la Cooperativa Gestió Agroramadera de Ponent, les dues plantes tracten 180.000 metres cúbics de purins a l’any. Tracjusa va haver de tancar el 2014 per les retallades de les primes de retribució del sistema elèctric del govern espanyol. 

La cooperativa ha hagut d’invertir un milió d’euros per tenir les instal·lacions a punt per poder-la reobrir fins al 2026, quan arribarà al límit dels 25 anys de vida. 

Paral·lelament, el GAP està treballant en el projecte de la Nova Tracjusa i fa poques setmanes Territori va aprovar la proposta de resolució provisional del projecte. Ara, es troba en procés d’al·legacions, que aproximadament acabarà a mitjans de juliol. 

Aquesta nova planta té un cost previst de 7 milions d’euros i busca tractar purins a partir de la crema de residus i els seus promotors esperen que estigui construïda pels voltants de l’any 2022.
Mariona Rebull i Martí