Suport al Consell Comarcal per part de Borges per la República, en contra de la Nova Tracjusa

31/07/2019

El partit polític dóna “el seu absolut suport al posicionament” de l’ens comarcal que dilluns va aprovar per unanimitat un manifest en contra del projecte de la Nova Tracjusa.

El grup municipal Borges per la República-Som Primàries, a l’oposició amb sis regidors i regidores a l’Ajuntament de les Borges Blanques, ha comunicat el seu absolut suport al posicionament del govern del Consell Comarcal de les Garrigues i del Consell d’Alcaldes de rebuig al projecte de Nova Tracjusa.

En un comunicat, asseguren que comparteixen “la preocupació per la qualitat de l’aire” a tota la zona de les Borges Blanques, Juneda, Puiggròs, Castelldans, Arbeca o Torregrossa, una zona que presenta actualment indicadors alarmants. Els registres de l’estació de mesurament ambiental de la Generalitat a Juneda són sovint els més elevats o estan entre els més elevats de Catalunya. Segons el partit, “afegir més emissions contaminants, inclús dioxines i furans, és un perill evident per a la salut i la qualitat del medi, pels quals ha de prevaldre el principi de precaució”.

Per tot això, també se sumen a la petició al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i als promotors de la planta perquè retirin el projecte. Asseguren que comparteixen amb el Consell Comarcal de les Garrigues, també, “el principi establert de fa anys amb un gran consens social i polític de no fer de la comarca un lloc d’arribada de residus de fora. En aquest sentit, el projecte de la Nova Tracjusa asseguren que “en vol importat un 67%”.

En el comunicat, també demanen als promotors “que no juguin a confondre termes: aquest no és un debat sobre agricultura o ramaderia”, sinó que és sobre “salut, contaminació i gestió de residus”.

Borges per la República també acusa els partidaris de la planta de voler presentar als opositors de la planta de detractors de la pagesia o la ramaderia, la qual cosa consideren un “joc brut” i que no contribueix a establir un debat serè.

Per acabar, la formació política, ha anunciat que està treballant per consensuar amb l’equip de govern de les Borges Blanques un document  d’al·legacions al projecte.

Infolleida