Torna la floració d'ametllers a la comarca

29/02/2024

Arbeca i Castelldans ofereixen degustacions i un mercat

Diumenge vinent tindrà lloc la primera de les activitats, a Arbeca, amb un vermut entre ametllers, a partir de les onze del matí, on es podran degustar begudes i plats elaborats per dotze productors locals en un camp d’ametllers, amenitzat amb la música del DJ Adam Lay. Com a novetat d’enguany hi haurà un mercat de segona mà, a càrrec de l’Agrupament Escolta la Petjada del Secà, amb roba i complements recollits pels joves dels seus armaris per donar-li una segona vida. Els diners recaptats aniran destinats a una acció social i les peces que no s’aconsegueixen vendre es donaran a la Creu Roja de les Borges Blanques.

El diumenge  10 de març és el torn de Castelldans. A partir de les 9 del matí hi haurà una caminada cultural, organitzada de manera conjunta pel Consell Esportiu de les Garrigues, el Centre d’estudis de les Garrigues i l’Ajuntament de Castelldans, al preu de 5 € i un recorregut de 9 km, que inclou acompanyament d’un guia cultural, cessió de pals de marxa nòrdica, avituallament i assegurança. La caminada finalitzarà al lloc on està previst el vermut entre ametllers, on hi participaran una desena de productors locals i amb la música en viu de Conrad Cover Music.

A part, quatre restaurants de les Garrigues elaboraran menús especials durant el període de floració: ‘Els Fogons de la Carme’ de Cervià, ‘Restaurant Hostal Benet’ i ‘Cafè Terrall Restaurant’ de les Borges Blanques i ‘Ca la Margarida’ de l’Albi.

Foto: Consell Comarcal
InfoLleida