Tres cellers lleidatans presenten un vi solidari

15/01/2018

Vins del Pallars, Lleida i Les Garrigues s'uneixen en un cupatge per crear el Gra de Sorra; un nou vi que destinarà els seus beneficis a Afanoc. La presentació s'ha fet aquest matí al celler de Lagravera d'Alfarràs.

Els cellers lleidatans Lagravera d'Alfarràs, Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles i el Terrer de Pallars de Figuerola d'Orcau han presentat aquest divendres el cupatge del nou vi Gra de Sorra. Amb l’aportació d’una varietat de cada celler s’ha elaborat un vi solidari que recaptarà fons per l’Associació de nens amb cáncer Afanoc.

De la barreja dels 3 vins n’ha sortit el cupatge, que haurà de reposar uns 5 mesos en fusta abans de sortir al mercat, a un preu proper als 12 euros.

Es tracta d’una iniciativa sense precedents ja uqe el vi resultant integrarà vins de zones geogràfiques tant contrastades com el Pallars, el Segrià i les Garrigues, que si bé s’agrupen sota el paraigües de la Denominació d’Origen Costers del Segre, contenen propietats molt diferents.

En total cada celler ha aportat uns 300 litres de vi i s’espera una venda de més de 1.000 ampolles en aquest primer any.

Joan Llompart