Un cop acabades les obres a la presa de l’Albagés, treballen ara en un projecte complementari

14/06/2017

Després de finalitzar la construcció de la presa de l’Albagés, l’empresa Aguas de la Cuenca de España (ACUAES) està treballant en la redacció d’un projecte complementari amb un pressupost de 2,8 milions d’euros que contempla la construció d’accessos, sistemes de vigilància, el pla d’emergència i actuacions en matèria ambiental.

Aguas de la Cuenca de España (ACUAES), després de donar per acabades les obres a la presa de l’Albagés, està treballant ara en la redacció d’un projecte complementari, que compta amb un pressupost de 2,8 milions d’euros. Des de l’empresa preveuen que el projecte podrà ser aprovat abans d’acabar l’any i, després d’un procés de licitació i adjudicació, els treballs es podrien dur a terme al llarg del 2018.

El projecte inclourà la construcció d’accessos, intervencions associades al pla d’emergència de l’empresa, sistemes de control, d’automatització, càmeres de vigilància i també accions en matèria ambiental per reduir l’impacte de les obres. A més, també estan contemplant la possibilitat d’habilitar-hi un mirador.

 

El cost final de les obres -sense comptar aquest projecte complementari- ascendeix a 56,3 milions d’euros. La capacitat total de l’embassament és de 80 hectòmetres cúbics i compta amb tres desaigües: un que va destinat a l’estació de bombatge per al reg del Segarra-Garrigues i dos més que desemboquen al riu Set.

Mariona Rebull i Martí