Unió de Pagesos demana l’aprovació del projecte de decret de les dejeccions ramaderes

26/04/2018

Unió de Pagesos veu necessari que s’aprovi com més aviat millor el projecte de decret de la gestió de fertilització i dejeccions ramaderes en el sector de l’aviram, però demana al Departament d’Agricultura que en suavitzi l’entrada en vigor per facilitar l’adaptació, ja que el projecte contempla restriccions importants.

Unió de Pagesos ha organitzat una xerrada informativa a Juneda sobre el projecte de decret de gestió de fertilització i dejeccions ramaderes en el sector de l’aviram. Un projecte que des de l’organització esperen que s’aprovi, ja que el volum de dejeccions és important i creuen que és molt necessari regular-ho.

 

Si el decret s’acabés aprovant tal i com està redactat, suposaria un règim de control molt més gran de les aplicacions i usos de les dejeccions com a fertilitzant, fet que complicaria l’ús de les dejeccions per a us agrícola, segons el sindicat. És per això que, des d’Unió de Pagesos, demanen al Departament d’Agricultura suavitzar l’entrada en vigor d’aquest decret per adaptar-s’hi gradualment.

 

Amb aquest decret, entre d’altres, els períodes d’aplicació de les dejeccions als conreus, que actualment es poden fer durant tot l’any, s’escurçarien a 45 dies o bé dos mesos depenent del fertilitzant usat.

Mariona Rebull i Martí