Voluntaris de Bovera treballen per evitar que l’incendi arribi al municipi

28/06/2019

L’incendi no està estabilitzat, però durant la nit els bombers han aconseguit que no hi hagi fronts actius potents i s’ha ampliat la presència d’efectius al llarg del perímetre.

Una quarantena de persones voluntàries de Bovera han treballat des d’aquest dijous al migdia fent tallafocs al perímetre del nucli urbà del municipi, amb coordinació amb els Agents Rurals i els Bombers, per evitar que hi arribi el foc que es troba a poc més de 2,5 km de distància en línia recta. 

A les 21.30 hores d’aquest dijous, Protecció Civil ha aixecat el confinament a Bovera després de cinc hores. Al municipi, diversos veïns i veïnes també han preparat sopar per als afectats, voluntaris i treballadors que ho necessitessin.

Durant la nit, uns 400 efectius dels Bombers de la Generalitat han treballat intensament marcant com a prioritat el flanc dret de l’incendi i malgrat que no està estabilitzat, ja no hi ha fronts actius potents i s’ha aconseguit ampliar la presència d’efectius a tot el perímetre en aquest incendi que ja ha cremat 6.500 hectàrees.

Mariona Rebull i Martí