Ajuntament de Granyena de les Garrigues

El poble de Granyena de les Garrigues es troba a 368 m d’altitud, entre la Vall Major al S i la vall de Comapruneda al N  i que ocupa una extensió de 20,5 km2 a la comarca de les Garrigues. Té 147 habitants I hi ha registrats un total de 148 habitatges.
El nucli antic conserva carrers estrets amb alguns casals medievals, de pedra, com els que van des de l’església vella a la nova, bastits en dues èpoques de prosperitat, la del repoblament i la de l’extensió de l’olivera (segle XVIII).
La festa major de la Mare de Déu del Roser se celebra el primer cap de setmana d’octubre amb un sopar col·lectiu a l’aire lliure, jocs per a la mainada, ballades de sardanes, balls populars i competicions esportives. La festivitat de Sant Josep, el 19 de març, és festa municipal, però s’ha perdut com a festa popular i ha quedat reduïda a la celebració eclesiàstica. Per l’agost, en data variable, s’organitza una setmana cultural amb exposicions, conferències i dinar col·lectiu. Altres actes són la matança del porc al començament de març i la concesió del premi periodístic i de fotografia Garbinada, a l’inici de setembre.
Montserrat Florensa
SOM GRANYENA - CM
granyenencs
147
Garrigues
tots els dies de 9h-13h i de 17h-20h
Portal, 5
25160
973-136185
973-136185
NomCàrrecPartit
MONTSERRAT FLORENSA TRESERRASOM GRANYENA - CMAlcaldessa Presidenta
JOAN CALAM PARDELLSOM GRANYENA - CMREGIDOR
EVA MARIA HERNANDO VIDALSOM GRANYENA - CMREGIDORA
RICARD ESQUERDA FARRÉSOM GRANYENA - CMREGIDOR
FRANCESC JOSEP ESQUERDA TAMARITSOM GRANYENA - CMREGIDOR