Ajuntament de la Floresta

El terme municipal de la Floresta (5,69 km2) forma una franja allargada de nord a sud, al límit amb la plana d'Urgell. Es troba a 316 metres d'altitud, vora el torrent de la Femosa. És una població situada a 316 metres d'alçada del nivell del mar i que ocupa una extensió de 5,5 km2 a la comarca de les Garrigues. Té 154 i hi ha registrats un total de 158 habitatges.

El Castell de la Floresta data d'inicis del segle XIII i conjuga elements romànics, gòtics i renaixentistes. Forma un sòlid conjunt d'edificis on  destaquen bells finestrals coronells, una notable torre quadrada emmerletada, rics sostres teginats de fusta i plafons de guix policromats. Van ser propietaris d'aquest monument, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, els ducs de Cardona, els comtes de Pallars i els ducs de Medinaceli.

En un extrem del Castell s'adossa l'Església Parroquial dedicada a Sant Blai.

Històricament al municipi ha tingut una importància cabdal el recurs natural de la pedra i l'ofici dels picapedrers, que es pot apreciar en una visita a la Sala d'Exposicions dels Treballs de la Pedra.

Ignasi Arrastia Farré
ERC
florestins
160
Garrigues
Dll, dm i dx de 9/13; dj. de 9/14
La Font, s/n
25413
973-141094
973-141094
NomPartitCàrrec
IGNASI ARRASTIA FARRÉERCAlcalde President
ALBERT FARRÉ BONAMUSAERCREGIDOR
MARIA GEMA AGUADO CAÑAMEROERCREGIDORA
NEUS LAJE CASTANERCREGIDORA
JAUME SETÓ CORNADÓJxCAT -JUNTSREGIDOR