Juneda, amb la marxa pagesa per la dignitat

26/01/2017

Tres tractors han sortit de Juneda per unir-se a la marxa pagesa per defensar la dignitat del camp català organitzada per Unió de Pagesos. La tarctorada arribarà a Barcelona el 28 de gener.

Amb el lema “Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia”, el sindicat agrari ha convocat una marxa que, partint de diferents punts del territori català,  finalitzarà a Barcelona aquest dissabte. Tres tractors de Juneda s’han sumat a la convocatòria i s’aniran trobant amb pagesos de diferents pobles per fer camí plegats cap a la capital catalana.

Els pagesos junedencs faran nit a Cervera i reprendran la marxa cap a les 9.00 del matí per arribar a Molins de Rei el divendres a la tarda. Allí s’afegiran als participants provinents de Tarragona i, finalment, diumenge recorreran plegats el tram final de la tractorada per arribar a la plaça d’Espanya de Barcelona el dissabte al migdia.

La marxa, que a les Garrigues ha començat des de Juneda i les Borges Blanques, reclama la necessitat de renovar el contracte de la societat amb el camp, dignificar la professió i recordar la seva importància, ja que, segons expliquen des del sindicat, “la pagesia  proveeix d’aliment la població, conserva els recursos naturals i garanteix l’ocupació equilibrada del territori”.