Juneda comença a facturar l’aigua amb comptadors

17/01/2017

Fins ara ho feia a través d’una quota fixa anual. Durant el desembre s’han estat fent proves amb el nou sistema de mesura del consum d'aigua i aquest gener arribaran a les cases els primers rebuts.

Juneda era un dels pocs pobles que encara facturaven l’aigua amb un sistema de quotes fixes anuals. A partir d’aquest gener aquest sistema canvia i ja es cobrarà el consum d'aigua als veïns a través de la lectura del comptador de cada casa.

Ja fa una colla d'anys que la població patia un problema amb la distribució de l'aigua, ja que el mal estat de les canonades, algunes de plom, feia que s’hi produïssin molts filtratges. Segons un estudi encarregat per l'Ajuntament, aquestes pèrdues multiplicaven per quatre el consum real d'aigua. És per aquest motiu que, a més de posar els comptadors a cada habitatge, ha calgut fer una reforma general, sobretot als carrers més antics.

Segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), amb aquestes millores s'ha reduït molt el volum d’aigua perduda. Això es pot veure, segons l’alcalde, en molts soterranis de les cases del centre històric, que ja no pateixen la humitat causada per les filtracions. Pròximament l’ajuntament disposarà de les dades oficials sobre el volum de metres cúbics d'aigua que es gasten i els que es filtren.