Juneda inaugura el CRAE

12/03/2018

El CRAE de Juneda allotja ja 14 nens i nenes i compta amb una vintena de treballadors. Aquest cap de setmana diverses autoritats catalanes entre elles el president de la diputació Joan Reñé i l'alcalde del municipi Antoni Villas han inaugurat les noves instal·lacions, en construcció des de finals de l'any 2014. Aquest nou CRAE, que té una capacitat per a 20 persones, està especialitzat en joves amb discapacitats o trastorns de la conducta. D'altra banda, també s'ha ofert una jornada de portes obertes perquè els ciutadans de Juneda poguessin conèixer de primera mà el nou centre.

Màxima expectació a Juneda per la inauguració del centre residencial d'acció educativa, CRAE, aquest cap de setmana. El president de la diputació de Lleida Joan Reñé , l'alcalde de Juneda, Antoni Villas i el president de Talma, l'entitat que gestiona el centre, Antoni Mateus han estat els encarregats de protagonitzar l'acte. Altres autoritats catalanes com alcaldes de municipis de les Garrigues i diputats al parlament també hi han estat presents. Tots han pogut visitar de primera mà les noves instal·lacions i conèixer com funciona el nou centre. Amb la construcció d'aquest CRAE, l'administració vol donar una atenció directa, professionalitzada i compromesa amb els col·lectius més necessitats.

En aquests moments, el CRAE de Juneda compta ja amb 14 nens i nenes menors d'edat que estan tutelats per la Generalitat i amb una vintena de treballadors. Concretament 13 educadors, 2 empleats que es dediquen als serveis de cuina i bugaderia i 3 persones de l'equip tècnic. El centre, a més, destaca que és un dels pocs CRAE que compta amb una psicòloga. D'altra banda, els ciutadans de Juneda també han pogut visitar en primícia el nou recinte. Tots coincideixen que és una molt bona oportunitat tant pel municipi com pels infants i adolescents.

Aquest centre educatiu i residencial es va posar en marxa l'any 2014 i ha culminat amb la inauguració d'aquest cap de setmana. La Diputació de Lleida ha assumit el cost total de la construcció que ascendeix a més d'un milió i mig d'euros.

Marc Tàsies (LleidaTV)