Nou tall de carretera contra la sinistralitat a l'N-240

29/01/2017

La plataforma Prou Morts a la nacional 240 denuncia falta de voluntat política per actuar en aquesta carretera. Aquest diumenge, prop de 200 persones van protagonitzar un nou tall en aquesta via per reivindicar que es desdobli i que s'alliberi el peatge de la AP2. I ja en van 4. Però critiquen que des de Madrid no s'ha fixat data per una reunió i que no hi ha avenços. No està descartada tampoc la via de la denúncia a la fiscalia pels accidents que han tingut lloc en aquesta carretera. I, de fet, mantenen que es continuaran mobilitzant fins que no tinguin compromisos per escrit.

Fa 4 mesos que la plataforma Prou Morts a la Nacional 240 convoca el tercer diumenge de mes un tall de la carretera per reclamar el desdoblament de la via i l'alliberament del peatge de l'AP2 en aquest tram. La d'aquest diumenge és la 4 mobilització que fan i prop de 200 persones han tornat a demanar a Juneda atenció per part del govern estatal. I és que la plataforma denuncia una manca de voluntat política en donar solució a la perillositat d'una carretera que s'ha cobrat 28 vides des de l'any 2009. Els alcaldes de la zona acusen el Partit Popular de no haver concretat cap data per una reunió amb el govern central i per això la setmana que vé insistiran en celebrar-la, ara que tots els carrecs de l'administració ja estan designats. En qualsevol cas, veuen que passa el temps sense fer cap avenç i reclamen que si no hi ha recursos per començar les obres, es podria posar fil a l'agulla començant el projecte.

També assenyalen al PSOE per la manca d'interès en alliberar el peatge de l'AP2 entre Lleida i Montblanc i permetre així descongestionar de trànsit la carretera. Diàriament hi passen 12.000 vehicles, una tercera part, camions. Veuen que aquesta solució es podria adoptar de forma ràpida mentre no es fa el desdoblament si hi hagués voluntat política.

La plataforma tampoc no ha descartat una via que va apuntar des del principi i que contempla denunciar l'administració estatal a la fiscalia per la seva responsabilitat en els accidents que han tingut lloc a la nacional 240. Ara mateix, un gabinet jurídic estudia com tirar endavant aquesta possibilitat.