Quatre nens de pobles de Lleida, sotscampions del món d’hoquei

17/01/2017

Quatre nens lleidatans de 10 anys es van proclamar sotscampions del món d’hoquei. El campionat es va fer a l’Argentina, on van ser rebuts com autèntics cracs.

 Álvar Mongrell i Roger Camí, de Juneda, i Eloi Gaset i Biel Llanes, de Bell-lloc, van formar part dels integrants de la selecció COA Catalunya, que el passat desembre va quedar sotscampiona del món d’hoquei patins a l’Argentina. La selecció estava formada, a més, per jugadors de la demarcació de Tarragona.

 La selecció va guanyar tots els partits fins arribar a la final, en què va enfrontar-se a l’amfitirió, el Sindicato de Empleados del Comercio del club Estudiantil. Tot i començar guanyant per 0 a 2, l’equip argentí va remuntar i va guanyar, finalment, amb un gol d’or a la pròrroga.

La selecció, que no era oficial, estava dirigida per Claudio Omar Alessi, entrenador del Vila-seca i natiu de la ciutat de San Juan, on es va celebrar el torneig. Pares i mares també valoren l’experiència molt favorablement i no els faria res tornar-la a repetir si sorgeix l’oportunitat.

Tot i que durant la temporada són rivals i es disputen les primeres places del campionat de lliga, els jugadors del CH Juneda i el CH Bell-lloc van aprofitar el viatge a l’Argentina per conèixer-se i fer pinya. Malgrat que només tenen deu anys, els protagonistes asseguren que aquesta experiència els ha servit per adonar-se de tot el que tenen i aprendre-ho a valorar més.