25 anys de música popular i tradicional a la Granadella

28/07/2018

La Granadella i Castellserà es preparen per un mes d'agost musical d'infart. Per una banda, el municipi de l'Urgell ha organitzat tots els dijous per la nit activitats familiars per gaudir de la cultura a la fresca. Els de les garrigues, en canvi, ho concentren tot el cap de setmana del 24 al 26 amb la celebració de la 25 a edició d'un festival que ja està consolidat i que recupera tradicions del segle passat.

La Granadella ja es prepara pel seu festival musical que enguany celebra un quart de segle. 25 anys sent la plataforma de llançament de molts grups catalans d'estils ben diferents i que ara ja sumen molts èxits, com Feliu Ventura que hi actuarà el dissabte 25. La festa es combinarà amb activitats relacionades amb el gran atractiu de la zona, l'oli, degustacions i maridatges. També hi haurà una representació de tradicions com el ball de la jota que es va recuperar fa 2 anys o la cursa infantil de les pedretes que té el seu origen ara fa més de 100 anys. Així és vol recuperar el patrimoni immaterial del municipi i recuperar espais del poble amb la interacció dels seus veïns.

A Castellserà distribuiran les actuacions en cada dijous del mes d'agost. S'hi podrà veure la presestrena del darrer espectacle de la companyia local, premiada internacionalment, Campi qui Pugui que posa damunt l'escenari Asteroid que presentarà a la Fira de Tàrrega. També s'hi veurà circ, teatre, i música. Tot amb una ambient familiar per ampliar públic i superar el miler de visitants de la passada edició.

Castellserà de nit donarà el tret de sortida aquest dijous dia 2 i finalitzarà el dia 23 amb un total de 6 actuacions que compten amb un pressupost de 6mil euros.

Núria Sirvent (Lleida TV)