Arbeca recupera el cinema en un moment crític pel sector cultural

12/12/2020

El consistori ha acondicionat la sala Abadia, que també l’utilitzarà per altres activitats culturals

Són els primers espectadors de la nova sala de cinema d’Arbeca. Després de 30 anys i en un moment crític pel sector cultural, el consistori del municipi garriguenc ha remodelat la sala Abadia per projectar films que s’emmarquen dins del cicle Gaudí. La sala té una capacitat per a 180 espectadors. Tot i això, degut a les restriccions sanitàries i la limitació d’aforament en espais tancats, el cinema ha arrencat amb una vuitantena d’espectadors. D’aquesta manera, amb l’objectiu de donar més vida al poble, el consistori no descarta la possibilitat d’establir una programació cinematogràfica específica de cara l’any vinent. 

Arbeca impulsa aquesta nova sala de cinema amb l’objectiu que serveixi com a punt de partida per atansar les activitats culturals a la població. En aquest sentit, l’ajuntament també cedirà l’espai a altres entitats que hi vulguin dur a terme activitats.

Per fer aquest nou cinema realitat, el consistori ha dut a terme diferents treballs de millora com l’habilitació de l’accés a l’espai per a les persones amb mobilitat reduïda, la instal·lació d’un nou sistema de climatització i canvis en la infraestructura de l’escenari, entre altres.

Alba Mor