Arriba el cap de setmana més solidari de l’any a les Borges

13/12/2019

Aquest pròxim dissabte, 14 de desembre, les Borges Blanques tornarà a demostrar la seva solidaritat amb la Marató de TV3, enguany dedicada a la investigació de les malalties minoritàries, gràcies, entre altres, al festival que cada any compta amb la participació massiva de les entitats que hi col·laboren, i de la societat borgenca, que omple el pavelló de l’Oli durant la tarda.

Enguany, els organitzadors han tornat a mobilitzar un equip de perruquers que pentinaran, faran recollits i tallaran els cabells per 5 euros, el quals es destinaran íntegrament a la causa solidària. Els professionals borgencs que hi col·laboren són ‘La Perruqueria’, ‘La Barberia’, ‘Perruqueria Bea’, i ‘Domingos Dramas’.

 

L’entrada al Festival, que té un preu de 3 euros i començarà a les 18.30 hores, segons ha exposat Anna Rufié, una de les coordinadores, permetrà gaudir de divertides i sorprenents actuacions musicals, amb Escala en hi-fi, ball country, i dansa, entre altres, i d’una desfilada de moda a càrrec de Confeccions Pijuan; Lo + Chic, Cloché. A més a més, també hi ha preparat un berenar popular, amb beguda i pastissos artesans preparats per l’Associació de Dones La Rosada, amb un cost de 2 euros; diverses paradetes d’objectes solidaris, i sortejos d’una cinquantena de productes cedits per comerços i empreses del municipi, amb tires d’un euro.

 

Com a novetat, en aquesta edició, abans del Festival les Borges Blanques amb la Marató 2019 d'aquest dissabte, els més petits podran gaudir d'una nova obra del Cicle Baldufa: Loops, d' Engruna Teatre, també a benefici de La Marató de TV3. L’horari, que finalment es durà a terme a les 16.30 h, al mateix Pavelló de l’Oli, i tindrà una entrada de 3 euros, que ja servirà per a quedar-se a veure e Festival. Loops és un joc sobre el pas del temps, un cant a la vida i a la idea de la continuïtat i l’herència explicada amb objectes, música en directe, titelles i actrius.

 

Altres actes del cap de setmana

Aquest divendres, 13 de desembre, a les 8 del vespre, a la Sala Arts25400 de l'Espai Macià, tindrà lloc la inauguració de l'exposició col·lectiva dels artistes que han exposat a la sala durant aquest 2019.

Finalment, el diumenge, el Centre Excursionista Borges-Garrigues (CEBG) ha organitzat una excursió per a descobrir St. Gervàs, a la serra prepirinenca del Pallars, que precedeix el Pirineu axial amb unes vistes impressionants. Cal tenir en compte que està considerada de nivell: mitjà-alt, que la sortida està prevista a les 7:00 h, des de la Placeta i la tornada serà per la tarda al mateix lloc.

Infolleida