Centenars de persones, al Desclavament de la Granadella

31/03/2018

El Desclavament del Sant Crist i la processó de l’Encontre són els principals actes tradicionals de la Setmana Santa a la Granadella. Fa un any van ser declarats Elements Festius Patrimonials d’Interès Nacional. Centenars de persones han omplert l’església per veure el Desclavament del Sant Crist. L’organització, a més, ha habilitat una pantalla gegant perquè la gent de fora pogués seguir la cerimònia.

 

 

 

Únic a Catalunya, el Desclavament del Sant Crist de la Granadella és un dels actes principals de la Setmana Santa, declarat fa un any Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional.

Un dels elements més interessants de la cerimònia és l’entonació del “Miserere”, un cant en llatí que s’ha mantingut més de 230 anys gràcies a la tradició oral i que actualment està recollit al llibre dels cantadors.

 

Degut a la gran afluència de gent, els organitzadors han col·locat una pantalla gegant per tal que tothom pogués seguir aquest acte religiós, que mostra el moment en què el Crist del Dolcíssim Nom de Jesús és desclavat després de la seva mort.

Mariona Rebull i Martí