Cérvoles Celler crea un vi amb un 100% de raïm syrah

28/06/2024

La producció total és de 1.129 botelles, que tenen un preu de 48,75 euros cada una

El viticultor Tomàs Cusiné ha elaborat el Tros del Tossal, un vi negre elaborat 100% amb raïm syrah. Ho ha fet deu anys després del seu retorn a Cérvoles Celler de La Pobla de Cérvoles. Aquest caldo procedeix d’una finca plantada l’any 2000.

L’empresa vitivinícola de 
Cusiné la tenia arrendada fins que la va adquirir el 2018. “És a partir de llavors que, observant uns ceps madurs, Cusiné descobreix la plenitud de la vinya i posa tot el seu interès a treballar-la individualment per fer un monovarietal que surt al mercat amb l’any de 2021 (va ser recollida a mà els dies 7 i 8 d’octubre)”, expliquen des del celler. Criat durant nou mesos en botes de roure francès, el Tros del Tossal té aromes a fruits rojos dessecats i balsàmics. La producció total és de 1.129 botelles, que tenen un preu de 48,75 euros cada una.
Infolleida