Curs de la Universitat d’estiu de la UdL sobre l’art i la tècnica de pedra seca

29/05/2024

El Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya i el Centre d’Interpretació de la Pedra seca impulsen la setena edició del curs de pedra seca amb la universitat d’estiu de la UdL

En aquesta setena edició del curs de pedra seca, organitzat des del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya juntament amb el Centre d’Interpretació de la Pedra seca de Torrebesses, es presenta una proposta didàctica sobre l’art i la tècnica de la pedra seca, integrada en el programa de cursos de la Universitat d’Estiu de la UdL. 

El curs tindrà lloc el darrer cap de setmana de juny. El dissabte 29 de juny al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC), situat a La Granadella, i el diumenge 30 de juny s’impartirà a Torrebesses, al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca.

La finalitat del curs és l’estudi i el coneixement pràctic de les construccions de pedra seca i la seva tècnica constructiva.

Un dels objectius principals és identificar els diversos elements naturals que formen el paisatge de pedra seca, així com aprendre la relació entre ells. També es donaran eines per crear compromisos responsables per mantenir el patrimoni i millorar-ne la conservació.

Amb la ruta dels paisatges de construcció de pedra seca es prendrà contacte amb aquestes edificacions per poder desenvolupar correctament la part pràctica del curs, en què s’aprendran els diferents mètodes constructius i la talla de la pedra.

El curs s’adreça a tothom que vulgui descobrir o aprofundir en les tècniques constructives tradicionals de pedra seca, i als interessats a conèixer aquest patrimoni i que vulguin donar suport a la seva conservació i sostenibilitat.

Les places són limitades i les inscripcions es poden realitzar a través del correu electrònic: [email protected].

Infolleida