Descobreixen un dibuix original de Màrius Torres a l’Espai Macià de les Borges

13/12/2017

Una recerca de l’escriptor lleidatà Josep Varela duta a terme en el fons Peremies de l’Espai Macià de les Borges Blanques ha permès descobrir un dibuix original i inèdit del gran poeta lleidatà Màrius Torres.

Descobreixen un dibuix original del poeta Màrius Torres al fons Pere Mies de l’Espai Macià de les Borges Blanques. La troballa s’ha localitzat dins d’un protocol notarial del fill de Pere Mies, on s’indica que era un regal d’en Màrius al seu pare, i s’hi pot apreciar clarament la silueta del que seria la Seu Vella de Lleida, i la signautra del poeta. Arran de la descoberta, l’equipament borgenc va decidir contactar amb el director de la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida, Joan Ramon Veny, que ha corroborat que tots els indicis porten a pensar uqe efectivament es tractaria d’un dibuix que Màrius Torres hauria fet i regalat a Mies, ja que la signatura coincideix ambl a que feia sovint el poeta lleidatà.

Es dóna la circumstància que Pere Mies, qui fou conseller d’Economia i Agricultura del Govern de la Generalitat  de Catalunya que presidia Francesc Macià, era un gran amic personal del pare d’en Màrius, el reconegut polític lleidatà Humbert Torres.

A l’espera de saber quin serà el destí final del dibuix descobert, l’Ajuntament de les Borges Blanques l’exposa temporalment a l’Espai Macià per tal que el puguin veure els visitants de l’equipament.

El fons Pere Mies i Codina és propietat de l’Ajuntament de les Borges des de l’any 1984, arran de la donació que en van fer les filles del polític borgenc que va estar lligat a la trajectòria política de Francesc Macià, ocupant diverses responsabilitats al seu entorn.

Infolleida