El Cor Eurídice, premi Olivera d’Or al borgenc de l’any 2018

24/08/2019

El cor femení, format per una dotzena de cantaires, va celebrar els 25 anys el 2018.

Enguany, el jurat del premi Olivera d’Or ha decidit atorgar el guardó de Borgenc de l’any 2018 al Cor Eurídice de les Borges Blanques. Aquest està format per una dotzena de cantaires de les terres de Ponent, principalment de les Garrigues. La candidatura l’havia presentat l’Orfeó Terrall, l’Associació Amics del Terrall i l’Associació Cultural Terrall.

Entre els mèrits reconeguts pel jurat, destaca el fet que el Cor Eurídice es va crear l’any 1993 a l’Escola Municipal de Música de les Borges Blanques. Iniciat com a cor mixt, s’ha consolidat, però, com a cor femení. És a partir de l’any 2006, que el cor comença un camí que el portarà cap al que és actualment: un cor obert amb estil propi, amb un repertori ampli que va des del gòspel, el pop i el rock, fins a la música contemporània dels segles XX i XIX.

En la seva trajectòria cal destacar la col·laboració amb el compositor Carles Santos a l’espectacle “VI Sonor”; la participació en el “Diàleg de les Veus”, i Simposi Mundial de Cant Coral a la Sagrada Família; la participació en el Festival Música de Tardor, Orgues de Ponent; la realització de diversos concerts en espais únics com al Museu Arqueològic de Catalunya, la cisterna del convent d’Agramunt, la biblioteca de l’Auditori Enric Granados de Lleida o al Conjunt Rupestre la Roca dels Moros del Cogul, entre altres.

Per celebrar el seu 25è aniversari, van confeccionar el projecte DONA’(m) VEU, un repertori confeccionat a través de poesies escrites per dones al llarg de la història i musicades per músics i compositors que han tingut relació amb el cor durant els seus vint-i-cinc anys. Aquest projecte va finalitzar amb la publicació d’un llibre premiat en la categoria d’Innovació als Premis Clavé del Cant Coral 2018 i que va ser interpretat, entre d’altres, a l’Auditori Enric Granados el maig de 2019.

El guardó serà entregat, juntament amb el Garriguenc de l’any, atorgat a l’historiador Josep Rubió i Sobrepere, el dissabte, 31 d’agost, a les 18.00 hores, en el marc de la 37a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de la Festa Major de les Borges Blanques.

Aquest any, el jurat del Premi Olivera d’Or al Borgenc de l’any ha estat format per l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir; pels regidors i regidores Jordi Ribalta, Maricel Viladoms, Daniel Not i Ariadna Salla; pels representants d’institucions com el president de la Cooperativa del Camp Sant Isidre, Mario Bordell, el president d’Agrària Secció de Crèdit la Borgenca, Joan Manuel Torné, el president de l’Associació de la Gent Gran, Francesc Sardà, i el president de la Cambra de Comerç de les Borges, Miquel Viladegut; la representant de la revista Terrall, Francesca Teulé; i el Borgenc de l’any anterior, el president del Futbol Club Borges, Àngel Rodríguez.

Infolleida