El cuiner Sergio Torres visita la Ruta de l'Oli i l'Aigua

07/10/2019

També ha conegut el centre d'interpretació de l'antic molí d'oli Cal Gineret

Sergio Torres, del famós restaurant Cuina Torres, ha visitat aquest cap de setmana amb la seva família alguns dels principals actius de la Ruta de l'Oli i l'Aigua com el centre d'interpretació de l'antic molí d'oli Cal Gineret, a les Borges Blanques, l'estany d'Ivars i Vila-sana o l'avantguardista Centre d'Immersió (CIM) audiovisual de Vila-sana.

Javier i Sergio Torres, més coneguts com els germans Torres, apadrinen la 'Ruta de l'Oli i de l'Aigua' que transcorre per l'interior de Lleida, en concret entre les localitats de les Borges Blanques i Vila-sana. Aquesta ruta és un nou producte turístic per a escapades de cap de setmana, -de divendres a diumenge durant tot l’any-, que uneix la capital de l’oli i l’estany més gran de Catalunya a través del seu patrimoni, natura, cultura i gastronomia, amb un preu tancat que inclou allotjament i totes les visites.

La família de Sergio Torres, que va tenir ocasió de menjar en una de les típiques cabanes de volta que abunden a la zona, ha pogut gaudir en primera persona d'un producte turístic dissenyat per relaxar-se i desconnectar de l'estrès de la gran ciutat. Torres, que amb el seu germà és també ambaixador dels olis de les Borges Blanques, ha quedat molt impressionat amb el potencial d'una ruta on la gastronomia cobra un gran protagonisme: "Ens ha encantat l'experiència i ens ha sorprès molt positivament aquesta barreja tan equilibrada de tradicions, -explicades amb una tecnologia impressionant-, un entorn natural meravellós i bona taula; sense dubte en breu tindreu al meu germà per aquí ".

La ruta de l'Oli i de l'Aigua, -dos líquids que es repel·leixen però que en aquest cas harmonitzen a la perfecció-, permet descobrir paratges naturals de gran bellesa com l'estany d'Ivars i Vila-sana, al costat d'altres on la mà de l'home ha produït una interessantíssima arquitectura popular (cabanes de volta) i ha treballat en la cultura de l'oli des de temps immemorial (Cal Gineret). En la confecció de la ruta, una barreja molt equilibrada entre les noves tecnologies i les arrels d'un coneixement transmès de generació en generació, han col·laborat els principals establiments d'hostaleria de la zona per poder oferir un paquet atractiu per als visitants.

Infolleida