El Vilosell homenatja Rossend Llurba

18/08/2017

Justament fa cent anys que es va escriure el primer cuplet en català i l’autor va ser Rossend Llurba, que va néixer al Vilosell. És per això que aquesta població de les Garrigues ha volgut retre homenatge a aquest artista polifacètic i desconegut pel públic en general fins fa pocs anys.

El Vilosell ha inaugurat aquest dijous la placa d’homenatge a Rossend Llurba, que nasqué a aquest poble garriguenc l’any 1887. Llurba va escriure “La font del Xirineu”, el primer cuplet en català que es va estrenar ara fa 100 anys, el 1997.

En l’acte d’homenatge s’ha presentat el llibre “Història del Paral·lel. Memòries d’un home del carrer”, en què es poden trobar les cròniques que el mateix Llurba va fer sobre l’esclat teatral que hi va haver al carrer Paral·lel de Barcelona a principis del segle XX.

L’acte també ha comptat amb l’actuació de Xavier Albertí, director artístic del Teatre Nacional de Catalunya, i la cantant i actriu Aina Sànchez, que han interpretat, entre d’altres, el primer cuplet que va escriure Llurba.

Mariona Rebull i Martí