Els gegants de les Borges fan 65 anys

18/05/2018

Peronella i Ramon Berenguer IV, els gegants de les Borges Blanques, han complert 65 anys aquest 2018. Per celebrar-ho, des de la Comissió Gegantera s’ha organitzat una exposició que es pot visitar a la Sala Maria Lois fins el 26 de maig.

 

Els gegants de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Peronella i Ramon Berenguer IV, han complert 65 anys. Per celebrar-ho, la Comissió Gegantera ha organitzat diversos actes, entre els quals hi ha una exposició on es poden veure els gegants, les seves vestimentes, els capgrossos o fotografies històriques.

Amb una caràcter didàctic, la mostra vol respondre a les curiositats que envolten la parella de gegants, com ara on es van adquirir, qui els va apadrinar a principis de la dècada dels anys cinquanta o per què hi ha cinc parelles de gegants iguals que els de les Borges.

 

Un dels cercaviles més importants on desfilen els gegants de les Borges és la trobada gegantera de la Festa Major del municipi, que se celebra des de fa més de 35 anys i que ha estat catalogada com a Patrimoni Festiu de Catalunya i declarada Festa Popular d’Interès Cultural. És per això,que des de la Comissió ja s’està treballant per fer algun acte especial per celebrar aquest aniversari dels dos gegants.

Mariona Rebull i Martí