Gabriela Fernández exposarà a l’Espai Macià  la col·lecció “Itinerari”

05/03/2019

S’inaugurarà aquest divendres, a les 20.00 hores, i es podrà visitar fins al 31 de març.

La Sala Arts25400 de l’Espai Macià de les Borges Blanques inaugurarà aquest divendres, a les 20.00 hores, l’exposició de tapissos “Itinerari” de l’artista uruguaiana, establerta des de fa dècades al municipi, Gabriela Fernández. La mostra es podrà visitar fins al 31 de març i la inauguració comptarà amb una degustació de productes de la terra.

El treball que presentarà Fernández se centra en un conjunt de 7 tapissos coloristes que reflecteixen l’itinerari vital que han dut a terme les quatre generacions de la família de l’artista. Així, en l’exposició es podrà veure representacions de Montevideo, Granada, algun poblet italià, Tarragona i les Borges Blanques.

Tots els tapissos estan realitzats amb llana natural de diferents colors que tinta la mateixa artista amb productes naturals. Així, per exemple, el quadre de les Borges Blanques està realitzat amb llanes tintades amb flores de safrà de les Garrigues.

Una altra de les característiques de la seva obra és que deixa al descobert part de l’ordit, el conjunt de fils que s’entrellacen en tensió en el teler i que Fernández defineix com una “al·legoria de la vida”, ja que “el que no es veu, és sempre el suport de tot”.

Després de l’exposició a l’Espai Macià, part de l’obra “Itinerari” es podrà veure el pròxim juny en una mostra col·lectiva a la biblioteca pública de Lleida organitzada pel grup artístic Laberint Blau.

Infolleida