Juneda s’acull al Pla d’impuls de la dansa

13/10/2017

Juneda és un dels sis municipis catalans que col·labora amb el projecte “Fem Dansa” organitzat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, que té com a objectiu atansar aquest art a tots els públics i a tots els territoris catalans.

“Fem Dansa” forma part, juntament amb cinc accions més, del Pla d’impuls a la dansa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El projecte està encara a reforçar un circuit estable municipal a Catalunya per a produccions mitjanes de dansa i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició d’àmbit nacional. Juneda hi col·labora acollint tres espectacles en què la dansa és la disciplina central i tres tallers de dinamització del públic.

Juneda, conjuntament amb Tremp, són els únics municipis de la província de Lleida que s’han sumat a la programació de Fem Dansa. Aquest fet, juntament amb la qualitat i els preus reduïts dels espectacles programats, fa que des de la regidoria de Cultura de Juneda s’esperi rebre un bon nombre d’espectadors de tota la demarcació.

El divendres, 10 de novembre, es podrà veure el primer espectacle: “Molar” amb Quim Bigas. El Teatre Foment, el 12 de setembre, acollirà “Zaquizamí” de la Companyia Roberto G. Alonso. I finalment, el dissabte 30 de desembre, es tancarà la programació amb l’espectacle del grup “Flow up”, una jove companyia de dansa urbana de l’escola Dancescape de Lleida.

La vessant pedagòcica del projecte s’iniciarà amb un taller obert a tots els públics a càrrec de l’artista Quim Bigas, que es realitzarà a l’espai la Farinera durant el 8 i 9 de novembre. I a finals de desembre, l’escola de dansa Dancescape, realitzarà uns tallers de dansa clàssica i urbana per a tots els nens, nenes i joves del municipi.

Infolleida