La 4a Primera Premsada de La Granadella inicia aquest diumenge el calendari de les festes del primer oli

29/10/2018

La trobada comptarà amb una jornada tècnica i la segona cursa i caminada la Primera Premsada, entre altres

Presentació a la Diputació de Lleida de la quarta edició de la Primera Premsada a la Granadella que es celebrarà el pròxim diumenge i que obrirà el calendari de festes populars al voltant de l'arribada del primer oli verd d'aquesta campanya. Un oli de collita nocturna per evitar les altes temperatures, que garanteix la màxima qualitat i del que sen disposarà d'uns 15.000 litres, permetent garantir als consumidors més exigents la creixent demanda de l'oli verd.

Pel que fa a la producció, es confia en mantenir els números de l'any passat, aproximadament d'uns 750.000 quilos, tot i el descens d'un 9% cent a les terres de Lleida.

La trobada també comptarà amb una jornada tècnica amb diferents actes, com una xerrada de les propietats organolèptiques de l'oli d'oliva arbequina de collita avançada del 2018-2019 o una altra al voltant de l'oli d'oliva verge extra i la prevenció de malalties cardiovasculars.

La jornada també comptarà amb la segona cursa i caminada la Primera Premsada, de 10 i 5 quilòmetres i que espera reunir uns 200 participants.


Marc Piqué (Lleida TV)