La Generalitat aprova el desplegament de la fibra òptica per la via d’urgència

08/04/2020

El Govern ha aprovat declarar com a obres d’emergència deu projectes de desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat, que afectaran 51 municipis de 16 comarques, i que permetran assegurar la connectivitat en uns moments en què és bàsic garantir la cobertura a tot el territori, a causa de les mesures de confinament imposades per la pandèmia del coronavirus.

Les necessitats generades pel teletreball, la formació en línia, entre altres, evidencien la necessitat de disposar d’una infraestructura de xarxa de fibra òptica amb uns nivells de seguretat física superiors a les existents i que pugui facilitar el desplegament de xarxes finalistes per part dels operadors de telecomunicacions. Actualment, l’increment del trànsit d’Internet s’ha situat entre un 50 i un 80% a Catalunya.

Per això, la Generalitat ha activat el mecanisme de contractació d’emergència per a l’execució dels treballs d’estesa de xarxa de fibra òptica per a 10 projectes que permetran connectar deu capitals de comarca i els municipis al seu pas, entre les quals hi ha les Borges Blanques.

El desplegament afectarà directament a 51 municipis de 16 comarques. Aquest 2020 quedaran totes els capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas.

Infolleida