La mostra audiovisual en català d’Òmnium arriba aquest dimarts a les Borges amb 8 curtmetratges de ficció i documentals

08/02/2022

Els Premis Voc tindran dues sessions, els dies 8 i 11 de febrer a les 20 hores

Els Premis Voc, la mostra d’audiovisuals en català 2022 d’Òmnium Cultural, arriba aquesta setmana a les Borges amb vuit curtmetratges de ficció audiovisual i documentals, que es projectaran a la Sala Maria Lois de la Biblioteca Marquès d'Olivart entre aquest dimarts, 8 de febrer, i el pròxim divendres, 11 de febrer. Les projeccions són gratuïtes i es poden aconseguir a través del web del Voc, voc.cat/sessions.

En concret, la primera de les sessions dels Premis Voc (versió original en català) arrencarà aquest dimarts a les 20 hores amb la presentació d’aquest projecte que té la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. L’acte comptarà amb una benvinguda de l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, i a continuació hi haurà el passi de les quatre primeres projeccions. Igualment, aquest divendres es durà a terme la projecció dels quatre darrers documentals, també a partir de les 20 hores al mateix espai.

 

Creacions que potencien la llengua catalana

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, s’ha mostrat molt satisfeta que l’Ajuntament pugui col·laborar en aquesta iniciativa amb la qual Òmnium duu a diferents pobles del nostre país les darreres novetats audiovisuals amb l’objectiu de potenciar el talent emergent. En aquest sentit, Palau ha posat en valor que la mostra sigui específicament en català, “en un moment en què la nostra llengua es veu tan amenaçada per injustes sentències que atempten contra un dels elements cabdals de la nostra cultura i societat, és important que fem tot el que està a les nostres mans perquè les nostres creadores i creadors escullin el català per a les seves obres”, ha dit.

 

Presentació del llibre ‘Aigua a les venes’, diumenge a l’Espai Macià

Aquest diumenge, 13 de febrer, l’Espai Macià de les Borges acollirà la presentació del llibre ‘Aigua a les venes. Crònica d’un miracle català universal’, un llibre que relata explica l’instant suprem d’una de les obres més bestials del món: el Canal d’Urgell. L’acte tindrà lloc a les 12 hores, i comptarà amb la participació de l'autor, Francesc Canosa, l'editor Josep Gelonch i la poeta Meritxell Cucurella-Jorba.

Infolleida