Les Borges acull una exposició sobre les visites oficials del president Macià

02/09/2017

L’Espai Macià de les Borges blanques acull des de l’1 de setembre, una exposició de l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) que es titula “Entre el carisma i l’entusiasme. Les visites oficials del president Macià a les viles i ciutats de Catalunya (1931-1933)”.

La mostra, que s’ofereix fins al dissabte 30 de setembre, ofereix un tast del miler d’imatges del fons fotogràfic de l’ANC que il·lustra el carisma, personal, l’expectació i les adhesions incondicionals que suscitava la figura del president Macià.

L’exposició es centra en les visites oficials realitzades a diferents indrets de Catalunya des del mes de maig de 1931 fins uns mesos abans del seu traspàs el dia de Nadal de 1933.

En paraules del mateix Macià, aquest viatges pel país es programaven amb la finalitat de “seguir els pobles de Catalunya per a fer-me càrrec del sentir del poble català”.

La regidora de Patrimoni i Equipaments Culturals del consistori, Maria Fusté, ha volgut “animar a tots i a totes a passar per aquesta exposició inèdita que plasma un moment tan destacat de la història de Catalunya, i de l’estima que la ciutadania tenia cap a ‘l’avi’”.

Infolleida