Les Borges commemora el 65é aniversari dels gegants del municipi

09/05/2018

El constructor de gegants i veí de les Borges, Jordi Arnau Espuga, amb la col·laboració de la Comissió Gegantera volen promoure un seguit d’activitats per celebrar els 65 anys de Peronella i Ramon Berenguer IV, els gegants borgencs. En aquest marc, s’inclou l’exposició temàtica “65 anys de gegants”, que acull la Sala Maria Lois del 7 al 26 de maig.

L’exposició consta de fotografies històriques que mostren la trajectòria dels gegants al llarg de més de mig segle, incloent anècdotes i vivències relacionades amb aquesta arrelada tradició.

A l’exposició es poden veure els capgrossos i gegants municipals, així com les diferents vestimentes d’aquests al llarg del temps. També s’ha dedicat una secció a les persones que han estat implicades en la cura d’aquest patrimoni cultural en tots els seus anys d’història.

Els espectadors, també trobaran a la mostra, les respostes a diverses curiositats que envolten la parella de gegants com ara on es van adquirir, qui els va apadrinar, per què hi ha cinc parelles de gegants iguals i on són, entre moltes altres anècdotes.

Infolleida