Les Borges es prepara per a un cap de setmana farcit d’actes

14/09/2018

Les Borges Blanques ofereix un intens cap de setmana amb múltiples propostes per a petits i grans, entre les quals destaquen el 4t Concurs de Campaners el dissabte; el Dia de la Bicicleta, el diumenge; i la primera Trobada d’Autocaravanes.

Després de la Festa Major, les Borges Blanques ofereix un cap de setmana ple d’activitats per a realitzar en família. Els actes comencen aquest divendres, a les 20.00 hores, amb una conferència sobre la Batalla de l’Ebre i de la Lleva del Biberó a càrrec de la historiadora Assumpta Montellà. L’acte, que es durà a terme a la sala Maria Lois de la Biblioteca, ha estat organitzat per la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues per donar a conèixer l’enfrontament i la tasca de les lleves republicanes.

Ja el dissabte, se celebrarà el 4t Concurs de Campaners, en què cada participant disposarà de 6 minuts per demostrar la seva vàlua. Tots els participants podran realitzar dues interpretacions en què es valorarà el repic més original, melòdic i ben executat. L’esdeveniment començarà a les 17.30 hores i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues, el Centre d’Estudis de les Garrigues, la Parròquia Assumpció de Maria, l’Associació de Campaners de les Borges i la Confraria de Campaners i Carrillonistes de Catalunya.

El diumenge, 16 de setembre, tindrà lloc el tradicional Dia de la Bicicleta. Una bicicletada que començarà a les 9.30 hores del matí a la Placeta del Terrall i on els participants arribaran a l’Ermita de Sant Salvador on celebraran diverses activitats.

I finalment, durant tot el cap de setmana, el consistori també ha organitzat la 1a Trobada d’autocaravanes en la qual s’hi han inscrit una vuitantena de persones de la Unió Caravanista de Catalunya amb una quarantena de vehicles. Durant l’encontre es farà la inauguració oficial del nou aparcament per a autocaravanes que s’ha construït darrere de la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Infolleida