L’Espai Macià estrena 5 vídeos en tecnologia 360 graus

18/10/2017

L'Espai Macià de les Borges Blanques estrena 5 vídeos que recreen la vida del president Francesc Macià, enregistrats en tecnologia 360 graus. L’equipament amplia la seva oferta amb aquestes recreacions històriques audiovisuals, explicades a través de la realitat virtual, per a la que els usuaris utilitzen unes ulleres especials, ja uqe es tracta de vídeos enregistrats en tecnologia de 360 graus.

Tot i que l’Ajuntament de les Borges té la previsió d’incorporar, en un futur, més recreacions històriques de la vida del qui fou el 122è president de Catalunya, l’equipament cultural ja ofereix la possibilitat de presenciar com si es veiés en directe, a través de 4 jocs d’ulleres i auriculars, aquestes 5 primeres històries que descriuen diferents episodis de la seva dilatada i extensa trajectòria. En elles s’hi pot observar com va ser la infantesa de Francesc Macià en un camp d’oliveres garriguenques, situada aproximadament al 1864.

La segona de les històries,ens situa, cap al 1892, durant la preparació de la conducció d’aigües a les Borges, duta a terme per l’aleshores enginyer de camins Francesc Macià. La tercera recreació ens permet presenciar, com el jove diputat de Solidaritat Catalana en aquells moments, conversa amb la seva esposa Eugènia Lamarca. El quart vídeo ens mostra com, l’aleshores diputat per les Borges a Madrid per Estat Català, està assajant i preparant un discurs. Finalment, la darrera història ens situa just després que Lluís Companys proclamés la República Catalana des de l’Ajuntament de Barcelona, discutint apassionadament amb Macià sobre la manera d’actuar en un moment tan crucial com aquell.

Aquest conjunt de vídeos està gratuïtament a disposició de tots els visitants de l’exposició permanent a la primera planta de l’equipament. El projecte, dut a terme per la productora garriguenca Audivio, ha durat un any i per a les gravacions s’ha utilitzat una tecnologia que usa 6 càmeres “gopros” enregistrant a la vegada en 4K, i s’han unit les imatges amb un software anomenat Mistika VR, per poder preservar al màxim la qualitat en la visualització posterior de l’esfera en 1080 píxels, i situar l’espectador immers en la història per tots costats, a través d’unes ulleres especials.

En el projecte hi han participat diferents actors que feien la coreografia, entre els que destaquen Josep Sala, Jordina Sarlé, Efrain Anglès i Ferran Font.

Infolleida