“Lo Festivalet” de les Borges col·laborarà amb l’Hospital de Sant Joan de Déu i els Pallapupas

27/06/2018

Lo Festivalet es celebrarà aquest diumenge i comptarà amb activitats, espectacles teatrals i concerts de temàtica familiar

“Lo Festivalet” de les Borges, que es celebrarà aquest diumenge, 1 de juliol, als Pavellons de l’Oli i Francesc Macià, amb activitats, espectacles teatrals i concerts de temàtica familiar i adreçats especialment al públic infantil, col·laborarà amb l’Hospital de Sant Joan de Déu per a construir El Pediatric Cancer Center, el centre oncològic infantil més gran d’Europa; i destinarà un euro de cada entrada venuda a l’Associació Pallapupas, pallassos d'hospital que, sota el lema “Riure omple de vida”, treballen perquè hi hagi espai per al riure durant el procès d'una malaltia.

La col·laboració amb el centre sanitari vindrà de la mà de la Policia Local de les Borges Blanques, que s’ha adherit a la campanya #pelsvalents, en la qual una trentena de cossos policials municipals de Catalunya han personalitzat i venen escuts de roba i paper dels agents de seguretat, entre altres accions per aconseguir diners per aquest nou equipament destinat a contribuir a la recerca i les despeses dels nens afectats per Càncer, ja sigui en els trasllats, el temps d’ingrés hospitalari, les intervencions, o l’educació, entre altres. Pel que fa als Pallapupas, converteixen els hospitals en espais més amables i plens de vida mitjançant actuacions artístiques orientades a infants i gent gran, en estreta col·laboració amb el personal sanitari.

 

Programa de “Lo Festivalet”

L’organització ha previst que a partir de les 9 hores s’obrin les portes i, a banda dels tallers i jocs que hi haurà durant tot el dia, els assistents gaudiran de diferents espais, segons les activitats que es vulguin dur a terme. L’Ajuntament de les Borges ha especificat que l’aforament és limitat i les entrades, que són úniques per a tots els espais, si són anticipades costen 6 euros i a taquilla 8 euros, però són gratuïtes pels menors de 3 anys, hi haurà servei de barra i càtering, i els 200 primers que entrin al recinte de la jornada rebran un obsequi.

 

Així, el Pavelló Francesc Macià, comptarà amb un espai dedicat a paradetes a càrrec de les botigues del municipi Riu Domènech, Lo+Chic, Xipirete, Cal Pijuan, Impremta Martí, i la Policia Local, amb joguines, roba i complements infantils, anomenat Espai Fira. A l’Espai Nadons, dedicat exclusivament a infants de fins a 3 anys, de 10 a 11 hores hi haurà música a càrrec de Meritxell Vidal i Blanca Julià, a la Sala Maria Lois; una activitat de Moviment Lliure per a infants de 0 a 2 anys, a càrrec de Singularment, entre les 11 hores i les 11.45 hores; i un contacontes per a totes les edats, entre les 14 hores i les 14.45 hores, a càrrec de Júlia Mas i Maria Balcells. Pel que fa a l’Espai Lector, s’hi podran llegir llibres i contes a càrrec de la Bilbioteca Marquès d’Olivart, entre les 9 hores i les 21 hores. A l’Espai Picnic, també amb el mateix horari, s’hi podran fer les menjades. Pel que fa a l’Espai Tallers, entre les 10 hores i les 12 hores l’Esplai Apassomi ensenyaran a fer manualitats com una marieta o el nostre arbre; entre les 14 hores i les 17 hores hi hauran jocs de fusta gegants; entre les 15.30 hores i les 17.30 hores Caramunt Activitats i Tallers Didàctics hi faran maquillatge familiar i retoladors tèxtils; i, entre les 18.30 hores i les 20 hores, brotxetes de fruita patrocinades per Caprabo i notes musicals. Finalment, a l’Espai Alternatiu, entre les 11 hores i les 12 hores, s’hi duran a terme tallers Kids&Us; entre les 16.30 hores i les 17.30 hores, tallers Fun4Kids; i, entre les 18.30 hores i les 19.30 hores, Master Zumba a càrrec d’Impacte Gym.

 

En relació a l’Espai de Concerts, situat al Pavelló de l’Oli, s’hi podrà gaudir de les actuacions d’El pot petit, entre les 12 i les 13 hores, una companyia d’animació que ofereix un espectacle musical per al públic familiar. També hi haurà un Cercavila del grup teatral La Cremallera, entre les 13 hores i les 13.30 hores i, entre les 14.45 hores i les 15.30 hores actuaran a l’escenari. A partir de les 17.30 hores i fins les 18.30 hores es podrà gaudir de les versions en rumba, reggae o ska de les cançons clàssiques de Disney a càrrec d’Albercock. Finalment, entre les 20 hores i les 21 hores hi haurà la música del grup Pop per xics.

Infolleida