“Nusos d’incendi” guanya  el 20è Premi Joan Duch de poesia

02/04/2019

Irene Anglada Peláez aconsegueix amb aquesta obra el primer premi. Paral·lelament, “Testament dada’m”, d’Òscar Palazón Ferré guanya el 3r Premi Carles Hac Mor de Plaquettes d’escriptura subversiva.

Un total de catorze poemaris arribats de diferents punts dels Països Catalans s’han presentat a la 20a edició del Premi de Poesia Joan Duch per a joves escriptors. El jurat, format per Anna Gas, Meritxell Cucurella-Jorba, Francesc Gelonch, Jordi Pàmias, Jordi Quer, Anna Pantinat i Joan Cornudella ha decidit atorgar el premi a l’obra “Nusos d’incendi” d’Irene Anglada Peláez, de Manresa, presentada amb el pseudònim Esbarzer.

“Nusos d’incendi” és un recull amb una gran riquesa de recursos, on el jurat n’ha valorat la intensitat del llenguatge i la musicalitat. A la vegada que la seva estructura cohesionada que denota maduresa. El poemari tracta temes com l’amor, l’erotisme o el dolor.

Paral·lelament, al 3r Premi Carles Hac Mor de Plaquettes d’escriptura subversiva s’hi ha presentat un total de 59 poemaris. El jurat, format per Ester Xargay, Anna Gual i Jordi Marrugat ha decidit atorgar el primer premi a “Testament dada’m” d’Òscar Palazón Ferré, de Tarragona, sota el pseudònim Adam.

“Testament dada’m” homenatge des del seu títol a Duchamp i Carles Hac Mor. L’autor construeix un discurs ple de jocs de paraules, dobles sentits i malentesos que no és altra cosa que el testament d’Adam, una revisió subversiva del Gènesi.

Després del lliurament de premis, la junedenca Heura Gaya ha presentat el seu primer disc en solitari, “Gaya”. Un treball intimista que viatja sonorament entre el pop i el folk i que alhora es nodreix de la tradició més arrelada a la terra.

Infolleida