"Petite Ecole", nou documental a les Borges

26/03/2024

Part del cicle mensual de projeccions al municipi

L'Espai Macià de les Borges Blanques acollirà dijous al vespre la projecció de “Petite École” (Petita Escola), una pel·lícula de Lydie Wisshaupt-Claudel, com a part del cicle El Documental del Mes, una iniciativa de DocsBarcelona nascut per acostar els millors documentals a tots els pobles de Catalunya i a la qual s'hi va sumar l'ajuntament.

Marie i Juliette van deixar l'ensenyament tradicional per obrir al cor de Brussel·les la “Petite École”, acollint nens que no han anat mai a l'escola, sovint en situació d'exili. Els ofereixen espai i temps, allunyats dels processos d'aprenentatge acadèmic formal, per ser o tornar a ser infants, abans d'enfrontar-se a una institució escolar. Mentre s'esforcen i articulen la seva pedagogia, la pel·lícula ens porta a qüestionar el sistema escolar convencional.

Durant el 2024, les Borges Blanques projectarà 10 documentals, un al mes a excepció de juliol i agost. Es tracta d’una selecció de documentals d’alta qualitat i de gran recorregut a festivals internacionals en versió original subtitulada al català i al castellà, que aborden les inquietuds socials actuals des d’una diversitat de mirades, amb especial atenció a les qüestions de gènere, identitat, innovació i sostenibilitat.

El Documental del Mes és una de les iniciatives del DocsBarcelona, un projecte global centrat en el món documental, el qual inclou un festival, el treball en el mercat professional, la distribució i una xarxa de sales d’exhibició, a més d’una oferta formativa en relació amb el món documental.

InfoLleida