Récord de geganters en la 35a Trobada de gegants, grallers i correfocs de les Borges

03/09/2017

Les Borges Blanques, en el marc de la Festa Major 2017, ha celebrat aquest dissabte, 2 de setembre, una històrica i multitudinària edició de la tradicional Trobada de gegants, grallers i correfocs, que enguany ha commemorat el seu 35è aniversari i que ha comptat amb la participació de 86 colles geganteres i 180 gegants vinguts d’arreu de Catalunya.

86 colles geganteres i 180 gegants vinguts d’arreu de Catalunya han participat a la trobada de gegants de les Borges. La trobada, que s’ha anunciat a través del repic de campanes tradicional, ha començat amb la plantada de gegants al carrer Carrasco i Formiguera i ha seguit el mateix recorregut que l’edició passada, conduint així les colles fins a la plaça de la Constitució de la capital de les Garrigues.

Centenars de persones han participat en aquesta celebració i, com a novetat, han gaudit amb la dinamització que ha dut a terme la Cremallera Teatre, donant un toc humorístic a l’acte i dirigint el ball final que han interpretat de forma conjunta tots els portadors.

El Senyor Postu ha estat l’encarregat d’anunciar el pregó de la Festa Major al balcó del Centre Cívic, des d’on s’ha dirigit als assistents per recordar petits costums borgencs.

Mariona Rebull i Martí