“Seixanta-vuit”, un viatge des de la Lleida dels nostres dies fins el París de 1968

19/04/2017

El professor d’Història de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges, Ramon Usall, ha publicat l’obra “Seixanta-vuit”, una novel·la negra que narra el segon cas del detectiu lleidatà Rafel Rovira. Amb aquest llibre de proximitat, de la mà del detectiu Rovira, Usall proposa al lector un viatge des de la Lleida més carrinclona fins al París de la revolta del maig del 68 i l’herència que aquesta ha deixat.

Ramon Usall, llicenciat en Sociologia i doctor en Història, i que actualment exerceix de professor d’ensenyament secundari a l’institut Josep Vallverdú de les Borges, ha publicat l’obra “Seixanta-vuit”, una novel·la negra “de proximitat”, segons indica el mateix autor. El llibre narra un nou cas del detectiu lleidatà Rafel Rovira, que treballa al despatx del carrer Cavallers, 37, de la capital del Segrià.

Si el primer cas del detectiu, explicat a l’obra ‘Tots els camins porten a Romania’, publicada el 2008, feia referència a la caiguda de Nicolae Ceausescu, aquest segon cas farà reviure al lector la revolta estudiantil del maig del 68 a París i l’herència que aquesta ha deixat.

“Seixanta-vuit” continua combinant dues de les grans passions d’Usall: la literatura i la història, una fórmula que ja ha utilitzat en obres anteriors, a més d’haver escrit també sobre una altra de les seves aficions, el futbol. Ara, toca endinsar-nos a la història explicada a “Seixanta-vuit” i esperar a veure si arriben noves aventures de Rafel Rovira. 

 

 

 

Mariona Rebull i Martí