Torna el Cicle Baldufa a les Borges amb l’espectacle de titelles ‘La llàntia meravellosa’

07/10/2021

De divendres a diumenge, hi haurà jornada de portes obertes a l’Espai Macià en el marc de les XXX Jornades Europees de Patrimoni

El grup de titelles Festuc Teatre portarà aquest dissabte a les Borges l’espectacle ‘La llàntia meravellosa’, una obra de teatre i titelles per a infants que versa sobre els desitjos, l'acceptació i l'amor, i com aquest és capaç de vèncer totes les dificultats. L’activitat, que tindrà lloc al Pavelló de l’Oli a partir de les 18 hores, s’organitza en el marc del cicle Teatre Baldufa, que torna després de l’estiu amb les darreres propostes teatrals als infants i les famílies de les Borges i de les Garrigues.

‘La llàntia meravellosa’ és una història protagonitzada per una nena i la voluntat de complir el seu únic desig: que la seva mare es curi de la malaltia que pateix. L’obra arrenca quan la protagonista troba una llàntia meravellosa amb un geni a dins, que és capaç de concedir riquesa, bellesa, poder o fama, però la nena que no anhela cap d’aquestes coses.

L’obra té una durada de 50 minuts, i està pensada per a nens i nenes de més de tres anys. L’activitat té un preu de dos euros, amb aforament limitat i serà necessària la inscripció prèvia a través del web de cultura del consistori borgenc, culturaborgesblanques.cat.

 

Jornada de portes obertes a l’Espai Macià

Igualment, durant els dies 8, 9 i 10 d’octubre, l’Espai Macià de les Borges, el centre d’interpretació al voltant de la figura del president Macià, farà uns dies de portes obertes durant els quals es podrà visitar l’equipament de forma gratuïta. Aquesta iniciativa arriba a la capital de les Garrigues en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, que compleixen trenta anys. En concret, les jornades de portes obertes es duran a terme aquest divendres i aquest dissabte de matí  i de tarda i aquest diumenge de matí. L’Espai Macià oferirà, durant els tres dies, activitats gratuïtes i visites guiades que conviden a fer un recorregut per l’art, la història i la cultura.

Les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebren des del 1991, són considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural i serveixen per apropar la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural a la ciutadania. Centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori, fan jornades de portes obertes.

Infolleida